arany-eso.hu


A tartalomhoz

Automata öntözörendszer 3 év garancia

Miért szükséges az automata öntözőrendszer?

Az emberek, ha kertes házban laknak, élvezni akarják a kert nyújtotta örömöket is. Így ma már elvárás a kerttől, hogy a lehető legkevesebb munkával mindig maximális szépségében pompázzon.

Ahhoz, hogy növényeink ill. a gyep állandóan szép zöld és egészséges legyen, öntözni kell. Ezt az az egyszerű tény is alátámasztja, hogy az égi áldás sajnos nem egyenletesen (télen, nyáron, tavasszal, ősszel) és nem elegendő mennyiségben érkezik.

Sokan szeretnek slaggal a kezükben locsolni, és úgy gondolják, hogy nem kell az automata öntözőrendszer. Nekik a következő kérdéseket kell átgondolni:

-Rá fog érni minden nap? (Minden nap öntöz, ha nem esett az eső?)

-Mindig a megfelelő időben öntöz? (Hajnalban való öntözéskor a legkisebb a párolgási veszteség, a reggeli nap miatt nincs idő gombás betegségek kialakulására, de van idő arra, hogy a víz a talajba szivárogjon.

-Elegendő mennyiségű vizet juttat ki? (a különböző növényeknek más-más a vízigénye, a jól tervezett rendszerek ezt figyelembe véve éppen a szükséges mennyiségű vizet juttatják ki. Csepegtető öntözéssel pedig a mély rétegekbe is eljut a víz)

-Egyenletesen locsol? (Az öntözőrendszer a gyep minden négyzetméterére ugyanannyi vizet juttat ki)


Összefoglalva az automata öntözőrendszerek előnyei:

- Víztakarékos
- Csak akkor öntöz, amikor szükséges, de akkor mindig
- Egészségesebb, ellenállóbb növények
- Gyorsan és szépen fejlődő növényzet
- Időben egyenletes öntözés
- Térben egyenletes öntözés
- Nehezen öntözhető területek öntözése
- Működtetése nem igényel időráfordítást
- Nincs gond a szabadság alatt
- Tervezhető öntözési költségek
- Nem zavarja a kert használatát
- Kútról is üzemeltethető
- Vízkorlátozó intézkedések nem okoznak problémát

Az automata öntözőrendszer telepítésének folyamata:

Az automata öntözőrendszer telepítését mindig meg kell előzze egy professzionális felmérés és tervezés.
A
felmérés helyszínen történik. Készítünk egy méretarányos rajzot (ha nincs kertterv) és megmérjük a vizet. A pontos víz adatok (különböző nyomáson mért vízhozamok) fogják biztosítani azt, hogy a tervezés során kiszámolhassuk a lehető leggazdaságosabb megoldást. Igény esetén megoldjuk a kútról való öntözést, sőt vezetékes víz / kút kombinációját is meg tudjuk valósítani.

Tervezésünk főbb szempontjai:
A tulajdonos igénye (hol legyen a vezérlő, esőérzékelő)
A növények vízigénye
Napos és árnyas területek különböző vízigénye
Ár-érték arány (nem egy márkát képviselünk, hanem a különböző világmárkák eltérő fejlesztéseit és egymással való kompatibilitását kihasználva a legjobb minőségű ill. ár-érték arányú termékekkel dolgozunk)
Árajánlatunk mindig a terv alapján készül el, és tartalmaz egy professzionális és egy jó ár-érték arányú anyaglistát. Így a tulajdonos az igénye ill. a pénztárcája szerint tudja velünk együtt kiválasztani a számára megfelelő rendszert.

Kivitelezés
A kivitelezés egy átlagos házi kertben 1-2 hét.
Az építés szakaszai: árok kiásása, telepítés, árok temetése, tömörítése
Már meglevő gyepek esetén is minimális sérüléssel telepíthető a rendszer. A gyep sebei 2-3 hét alatt teljesen begyógyulnak.

Karbantartás- Garancia
Az általunk telepített öntözőrendszerek nem igényelnek különösebb karbantartást. Természetesen a kert egy élő dolog, így az öntözőrendszernek követnie kell a növények fejlődését (megnövekedett fa már nem igényel öntözést, megváltozott méretű virágoskert, gyep a fejek áttelepítését, átállítását igényelheti).

A karbantartás legfontosabb eleme a téliesítés, amely a rendszer kompresszorral való kifúvatását jelenti. Igény esetén ezt természetesen elvégezzük.

Az általunk telepített rendszerekre 3 év teljes körű garanciát vállalunk, sőt bizonyos kulcsfontosságú professzionális alkatrészekre akár 5 év garanciát is biztosítunk.


Hívjon! 70/948 92 57 | info@arany-eso.hu

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe